ΑΡΧΙΚΗ

 Τελευταία Νέα
 Θέσεις Εργασίας & Προκηρύξεις
 Δημόσια Διαβούλευση
 Διακηρύξεις – Προμήθειες

 

 

–  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  –

 

 

Λόγω φόρτου των τηλεφωνικών γραμμών της Διεύθυνσης Οικονομικού παρακαλούμε τα αιτήματα σας να τα απευθύνετε ηλεκτρονικά στις παρακάτω διευθύνσεις:
για ενημέρωση προμηθευτών για καταχωρήσεις τιμολογίων
για θέματα πληρωμών▪️, για θέματα μισθοδοσίας▪️  για θέματα ενταλματοποίησης τιμολογίων.▪️ 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ

Η  14η Νοεμβρίου έχει οριστεί  ως  Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη. Η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη αφιέρωσε το θέμα της φετινής χρονιάς στους Νοσηλευτές και τον Διαβήτη.  Ο Σύλλογος Διαβητικών Αχαΐας «ΖΩΗ ΓΛΥΚΙΑ» επιδίωξε ο εορτασμός να γίνει συμβολικά προσκαλώντας σημαντικούς φορείς της  πόλης των Πατρών να φωταγωγήσουν τα  κτίρια τους  με το μπλε χρώμα του Διαβήτη.

Μεταξύ των φορέων που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα ήταν και η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. η οποία συμμετείχε με την φωταγώγηση του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης, με μπλε χρώμα, το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου. Ήταν μια  συμβολική κίνηση στήριξης και ενίσχυσης  αφενός των δράσεων κινητοποίησης και  πρόληψης για τον Διαβήτη και αφετέρου των νοσηλευτών, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους χρόνιους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, με αδιάκοπη φροντίδα και υψηλό επαγγελματισμό, στα νοσηλευτικά ιδρύματα ευθύνης της 6ης Υ.ΠΕ.

           

Καλωσήλθατε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας.

Στην έδρα της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας, έχει συσταθεί , με τις διατάξεις του Ν.3329/2005 (ΦΕΚ 81Α) «Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις», όπως αυτές τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του Ν.3527/2007(ΦΕΚ 25Α) «Κύρωση συμβάσεων υπέρ Νομικών προσώπων εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις», ΝΠΔΔ, με την επωνυμία « Διοίκηση 6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας».

Έδρα της Διοίκησης  6ης  Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας είναι η πόλη της Πάτρας του Νομού Αχαϊας.

Σήμερα η Κεντρική Υπηρεσία της 6ης ΔΥΠΕ στεγάζεται σε κτίριο που βρίσκεται στην Πάτρα στη ΝΕΟ Πατρών Αθηνών  24 & Υπάτης 1.

Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας. Ειδικότερα αρμοδιότητές της είναι:

1. Ο προγραμματισμός, συντονισμός, εποπτεία και έλεγχος στα όρια της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας, της λειτουργίας όλων των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΠΥΥΚΑ). Ως Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ορίζονται οι ακόλουθοι:
• Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και Μονάδες Κοινωνικής  Φροντίδας,
• Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης,
• Λοιπά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα, που ασκούν δραστηριότητες στους τομείς υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και εποπτεύονται από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.  

2. Η υποβολή, προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εισηγήσεων, μέτρων και προτάσεων που αποσκοπούν στην πληρέστερη και αποδοτικότερη παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας τους.

3. Η παρακολούθηση της εφαρμογής, από τις Διοικήσεις των εποπτευόμενων ΦΠΥΥΚΑ, της πολιτικής που χαράσσεται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

  

Περιηγηθείτε στην παλιά έκδοση της ιστοσελίδας

 Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Εμβολιασμός κατά της πανδημίας Covid – 19.
< 2021 >
February
  • No Events
 Xρήσιμες Συνδέσεις
Print Friendly, PDF & Email