Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Γιάννης Καρβέλης: Η 6η ΥΠΕ δρομολογεί νέες πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και περίθαλψη ασθενών με καρκίνο

Γιάννης Καρβέλης: Η 6η ΥΠΕ δρομολογεί νέες πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία και περίθαλψη ασθενών με καρκίνο

311570886 427376856247705 5982412504805996278 n
Τις εργασίες του επιστημονικού συνεδρίου που διοργανώνει η 6η ΥΠΕ στη Λευκάδα, άνοιξε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Ο χαιρετισμός του κ. Καρβέλη:
Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στις εργασίες του παρόντος συνεδρίου που έχει ως αντικείμενο τις δράσεις κατά του καρκίνου του Μαστού και πραγματοποιείται εδώ στην όμορφη Λευκάδα σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας υπό την Αιγίδα της 6ης ΥΠΕ.
Κοινός μας στόχος είναι η στήριξη και η ενίσχυση των γυναικών αλλά και των ανδρών που πάλεψαν ή παλεύουν με τον καρκίνο του μαστού και δίνουν την δικιά τους προσωπική μάχη.
Στον αγώνα τους αυτό, Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε στο πλευρό τους.
Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια σας ανακοινώνει με χαρά ότι δρομολογεί μια σειρά νέων πρωτοβουλιών με στόχο την αύξηση της προσβασιμότητας στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπεία καθώς και την περίθαλψη των ασθενών με καρκίνο του μαστού. Συγκεκριμένα συμμετέχουμε στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού – Φώφη Γεννηματά το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι κάθε γυναίκα πολίτης της Ελλάδος, ΕΕ ή τρίτων χωρών, που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 50-69 και διαθέτει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Το πρόγραμμα αυτό διασφαλίζει για κάθε γυναίκα δωρεάν κλινική εξέταση, ψηφιακή μαστογραφία καθώς και υπέρηχο. Επίσης συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία η οποία με την παρουσία της σε απομακρυσμένες περιοχές δίνει την δυνατότητα σε γυναίκες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε Υγειονομικές μονάδες ώστε να διασφαλίζεται η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.
Η πρόκληση για την ανακούφιση αυτών των συνανθρώπων μας είναι μεγάλη και δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε.
H παρούσα συγκυρία αποτελεί την καλύτερη αφορμή για την προώθηση αλλαγών που είναι αναγκαίες ώστε να αναμορφώσουμε και να αναβαθμίσουμε το σύστημα υγείας, καθιστώντας το ικανό και αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
Αλλαγές που ενισχύουν και καλυτερεύουν την ποιότητα ζωής αυτών ασθενών αποτελούν την προτεραιότητά μας.
Θέλω ιδιαίτερα να τονίσω πως οι Επαγγελματίες Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας, δίνουν καθημερινά τη μάχη τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες τις οποίες αναγνωρίζουμε, για να διαμορφώσουν τις ιδανικές συνθήκες για την προστασία των πολιτών που εξετάζονται στα νοσοκομεία μας και τις λοιπές δομές μας, με μοναδικό κίνητρο, την κατάρτιση, τον επαγγελματισμό, το φιλότιμο, την ευαισθησία και τον ζήλο που δείχνουν, ιδιαίτερα στην ξεχωριστή αυτή ομάδα των καρκινοπαθών.
Αξίζει να αναφέρω την ύπαρξη του Κέντρου Ημέρας το οποίο έχουμε στελεχώσει με ειδικούς Επαγγελματίες Υγείας (Ψυχιάτρους και Ψυχολόγους ), οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την άμεση ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών που το έχουν ανάγκη, είτε στον χώρο του Κέντρου είτε στα σπίτια των κατοίκων, φροντίζοντας για την κοινωνική υποστήριξη και την επίλυση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και παρέχοντας συμβουλευτική, ατομική και οικογενειακή ψυχοθεραπεία καθώς επικεντρώνονται στη συναισθηματική κατάσταση του ασθενούς.
Η προσφορά αυτή μεγιστοποιείται από τον άριστο επαγγελματισμό, την επιστημονική κατάρτιση και την ανθρώπινη προσέγγιση που επιδεικνύεται στις ωφελούμενες ομάδες εκ μέρους των θεραπόντων της διεπιστημονικής ομάδας
Επιπρόσθετα, υποχρέωση έχουμε να αναφερθούμε και στο εξαιρετικό νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται άοκνος όλα αυτά τα χρόνια με γνώμονα την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης, ενθάρρυνσης και ενδυνάμωσης των ασθενών που παρέχουν τις υπηρεσίες τους.
Η καθημερινή προσπάθεια και η ανάπτυξη στενών και ανθρώπινων σχέσεων μεταξύ των ασθενών και του εξειδικευμένου προσωπικού ενισχύει τα συναισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας για τους πάσχοντες, γεμίζοντάς τους ελπίδα και αισιοδοξία για την έκβαση της πορείας της ασθένειάς τους.
Η Κεντρική Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είναι αρωγός και σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο.
Για εμάς είναι προτεραιότητα η διασφάλιση των βασικών αναγκών της συγκεκριμένης κατηγορίας ασθενών με πρωτεύουσα την κάλυψη με ογκολογικά φάρμακα όλων των Νοσηλευτικών μονάδων που αποτελεί το πρώτο και κυρίαρχό μας μέλημα.
Έτσι φροντίζουμε να προλαμβάνονται έγκαιρα οι ανάγκες τους καλύπτοντας όλες τις πιθανές ελλείψεις.
Βασικοί μας συνεργάτες σε αυτή μας την προσπάθεια είναι οι οικονομικές υπηρεσίες και τα φαρμακεία των νοσοκομείων μας, που με τον δικό τους τρόπο στηρίξουνε έμμεσα τους καρκινοπαθείς όλης της υγειονομικής μας περιφέρειας και τις οικογένειές τους.
Με την ενέργεια αυτή της έγκαιρης προμήθειας των φαρμάκων επιτυγχάνουμε να ενισχύσουμε έμμεσα και το οικογενειακό εισόδημα συμβάλλοντας στην αποφυγή μετακινήσεων προς τα μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και μειώνοντας την ταλαιπωρία των ασθενών.
Ταυτόχρονα, ενισχύουμε τα περιφερειακά μας νοσοκομεία και με την προσθήκη παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, μέσω ειδικών δράσεων από μονάδες ειδικού σκοπού.
Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι όλα τα αιτήματα προς τη Διοίκησή μας, που αφορούν άμεσα ή έμμεσα ανάγκες των ογκολογικών ασθενών έχουν διεκπεραιωθεί και δεν υφίσταται καμία εκκρεμότητα.
Στόχος μας ως Κεντρική Υπηρεσία είναι η διερεύνηση αιτημάτων και αναγκών των ασθενών με καρκίνο με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών συμβάλλοντας στην ποιότητα της ζωής των ασθενών αυτών και διευκολύνοντας την ιατρονοσηλευτική περίθαλψη και την συναισθηματική τους ενδυνάμωση.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει σημαντικό ρόλο στην οικονομική διαχείριση κλινικών μελετών των ογκολογικών τμημάτων των περιφερειακών νοσοκομείων και χρηματοδοτεί τις αντίστοιχες μελέτες που διενεργούνται στα πανεπιστημιακά μας νοσοκομεία. Η λήψη μιας σειράς μέτρων σε τομείς που αφορούν την επιστημονική κοινότητα, είναι αναγκαία ώστε να υπάρξουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης. Κοινός μας παρονομαστής ο άνθρωπος που πάσχει και που διεκδικεί το δικαίωμα του στη ζωή.
Με αυτές τις σκέψεις κλείνω την εισήγησή μου.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στις εργασίες των δράσεων κατά του καρκίνου του μαστού φέτος στην Λευκάδα και θέλω να σας τονίσω ιδιαιτέρως πως βρίσκομαι στην διάθεσή σας, αρωγός σε οτιδήποτε χρειαστείτε.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο