Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Οι δράσεις της 6ης ΥΠΕ για την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος της αιμοδοσίας

Οι δράσεις της 6ης ΥΠΕ για την ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος της αιμοδοσίας

311573008 433591012292956 481443694360805833 n
Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ με αφορμή την αιμοδοσία που θα γίνει τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ισόγειο).
“H Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια προσωπική υπόθεση που αντιπροσωπεύει τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη του καθενός μας, αλλά έχει αντίκτυπο στο δημόσιο συμφέρον.
Ο κάθε εθελοντής αιμοδότης έχει δύο χαρακτηριστικά ως προσωπικότητα, που δεν είναι άλλα από το μεράκι και την αγάπη του για την προσφορά
Ως Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ακούμε προσεκτικά τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν κατά καιρούς και φέρνουν τις Μονάδες Αιμοδοσίας μας σε δύσκολη θέση. Ακόμη περισσότερο, αφουγκραζόμαστε τα πολύ δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χρόνιοι πάσχοντες και οι θαλασσαιμικοί συμπολίτες μας, που έχουν απόλυτη ανάγκη τις φιάλες αίματος.
Από πλευράς μας γίνεται συνεχή προσπάθεια με ποικίλους τρόπους για την συγκέντρωση φιαλών αίματος στην ευρύτερη περιοχή γεωγραφικής μας ευθύνης. Καταφέραμε ως Διοικητική Αρχή να οργανώσουμε και να εδραιώσουμε, την εθελοντική αιμοδοσία μέσα στην Κεντρική Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ , σε συνεργασία με όλα τα στελέχη της Π.Φ.Υ. της περιοχής των Πατρών. Δύο φορές τον χρόνο διενεργείται εθελοντική αιμοδοσία με εξαιρετική συμμετοχή.
Παράλληλα, στα πλαίσια στήριξης των δράσεων του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. οργανώνουμε δράσεις εθελοντικής Αιμοδοσίας με τη συνεργασία τοπικών φορέων όπως για παράδειγμα των Αθλητικών Σωματείων Αχαΐας και της Ένωσης Επιχειρηματιών και Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδας.
Μεταξύ των άλλων, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, έχει παραχωρηθεί μία αίθουσα του Επιμελητηρίου στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Π προκειμένου να διενεργούνται αιμοδοσίες, κατά περιόδους και κυρίως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Η σκέψη για αυτή την παραχώρηση σε κεντρικό κτίριο της πόλης των Πατρών οφείλετο αφενός στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που ίσχυαν εντός νοσοκομειακών μονάδων και αφετέρου στην προσέγγιση αιμοδοτών λόγω της άμεσης πρόσβασης που διαθέτει.
Η Διοικούσα Αρχή ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν κατά τον Αύγουστο και αρχές του Σεπτεμβρίου για τους μεταγγιζόμενους στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν.Π. Οι ανάγκες καλύφθηκαν άμεσα μετά από μια άριστη συνεργασία που υπήρξε με το Ε.Κ.Ε.Α. Καταφέραμε να προμηθευτούμε με 70, περίπου, φιάλες αίματος και να μεταγγιστούν συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν καθυστερήσει λόγω ελλείψεων. Οι καλές συνεργασίες που διέπονται από αμεσότητα και σωστό συντονισμό μπορούν πάντα να αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα προς όφελος της Δημόσιας Υγείας.
Ως άνθρωποι, στηρίζουμε και ενισχύουμε τα Τμήματα Αιμοδοσίας και κατ’ επέκταση τους ασθενείς που η ζωή τους εξαρτάται από τα 10 λεπτά που χρειάζεται να διαθέσουμε εμείς για αυτούς”.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο