Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Το μήνυμα του Γ. Καρβέλη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – Ενημερωτικές δράσεις της 6ης ΥΠΕ στο ΚΕΤΧ Πατρών και στην ΕΠΣ Αχαΐας

Το μήνυμα του Γ. Καρβέλη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS – Ενημερωτικές δράσεις της 6ης ΥΠΕ στο ΚΕΤΧ Πατρών και στην ΕΠΣ Αχαΐας

317428324 461024622882928 8794463987303417480 n
Η 1η Δεκεμβρίου αποτελεί μία ημέρα ορόσημο, μία ημέρα υπενθύμισης της ανάγκης για επαγρύπνηση και συνεχή προσπάθεια για την αποφυγή της μετάδοσης του ιού HIV. Πρόκειται για τον ιό που προκαλεί σοβαρές και επιζήμιες βλάβες στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα προκαλώντας το Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοποιητικής Ανεπάρκειας.
Για τη φετινή χρονιά ο ΟΗΕ μιλάει για Ισότητα, για ίση προσβασιμότητα και ενημέρωση, για ίσες ευκαιρίες στα θεραπευτικά σχήματα, στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας με απώτερο στόχο την αποφυγή του κοινωνικού στιγματισμού.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στηρίζοντας τις παραπάνω θέσεις, αναλαμβάνει την οργάνωση ενημερωτικών δράσεων για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και την προσπάθεια εξάλειψης τέτοιων αρνητικών κοινωνικών συμπεριφορών. Προσπάθεια είναι η εκμάθηση υγειονομικών συμπεριφορών που θωρακίζουν την ατομική υγεία, στηριζόμενες στην πρόληψη. Έτσι, με γνώμονα την ανάγκη να αποκτήσουν οι νέοι, κυρίως, άνθρωποι καθημερινές συνήθειες προληπτικού χαρακτήρα, πρόκειται να γίνουν ενημερώσεις για θέματα Ατομικής Υγιεινής και πρόληψης κατά των σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΤΧ ΠΑΤΡΩΝ
Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί ενημερώσεις σε δύο ομάδες στόχου. Πρώτα από όλα, στους νέους οπλίτες και στους μόνιμους στρατιωτικούς του ΚΕΤΧ Πατρών. Η ενημέρωση περιλαμβάνεται στον γενικότερο σχεδιασμό του προγράμματος Αγωγής Υγείας (β φάση) που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 ως τις 20 Δεκεμβρίου, κατά τις πρωινές ώρες, σε χώρους του στρατοπέδου Πατρών, από επαγγελματίες υγείας των υγειονομικών δομών της 6ης ΥΠΕ.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΣ Αχαΐας
Παράλληλα, σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ. Αχαΐας και τον Σύλλογο Διαιτητών Αχαΐας πρόκειται να γίνει ενημέρωση με το ίδιο αντικείμενο την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου (απογευματινές ώρες) στους ποδοσφαιριστές, στους διαιτητές και σε άλλους παράγοντες του ποδοσφαίρου.
Όπως δήλωσε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης:
«Υπενθυμίζεται ότι η μετάδοση του ιού HIV υπήρξε μία από τις πιο φονικές επιδημίες της ανθρώπινης ιστορίας, με αποκορύφωμα τον αριθμό των θανόντων προς τα τέλη της δεκαετίας του 80. Σήμερα, βγαίνοντας η παγκόσμια κοινότητα από το κατώφλι μιας πανδημίας, που άφησε ως αποτύπωμα εκατομμύρια θανόντων, είναι περισσότερο χρήσιμη από ποτέ η γνώση της πρόληψης. Θεμέλια λίθος για την προάσπιση της ανθρώπινης ζωής αφενός η απόκτηση υγειονομικής συνείδησης και αφετέρου η προσβασιμότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Αυτό είναι κα το δικό μας μήνυμα για την σημερινή ημέρα».
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο