Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας”: Αβάσιμο δημοσίευμα με παραπλανητικό τίτλο

Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας”: Αβάσιμο δημοσίευμα με παραπλανητικό τίτλο

nosokomeio patra 3138472
Σχετικά με σημερινό αβάσιμο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας με παραπλανητικό τίτλο, περί αναμονής 20 ωρών για ιατρό από 93χρονο ασθενή, θέλουμε με υπευθυνότητα να δηλώσουμε τα ακόλουθα κυρίως γιατί αμαυρώνεται ο καθημερινός αγώνας που δίνουν με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».
Αρχικά θα περιμέναμε τουλάχιστον να είχε επικοινωνήσει με την διοίκηση του νοσοκομείου ο δημοσιογράφος προκειμένου να διασταυρώσει τα περιστατικά και να καταγραφεί ενδεχομένως και η άλλη άποψη. Αναφέρουμε επίσης ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει επικοινωνήσει κανένας συγγενής του ασθενούς με την διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να διατυπώσει παράπονα για την διαχείριση του περιστατικού.
Στην ουσία των πραγμάτων, κατά την εφημερία της Τρίτης 13/12/2022, προσήλθε μετά τις 11:00πμ 93χρονος ασθενής με πόνο στη μέση. Εξετάσθηκε άμεσα από τον ιατρό της Διαλογής και παραπέμφθηκε σε ουρολόγο, ο οποίος αφού τον εξέτασε διαπίστωσε επίσχεση ούρων. Τοποθετήθηκε ουροκαθετήρας για την άμεση αντιμετώπιση του οξέως προβλήματος και εν συνεχεία με βάση τον εργαστηριακό έλεγχο που είχε ληφθεί διαπιστώθηκε υπονατριαιμία, πιθανότατα χρόνια. Αποφασίστηκε η παραπομπή του σε παθολόγους για την αντιμετώπιση της υπονατριαιμίας με χορήγηση της αντίστοιχης θεραπείας.
Η αναμονή στον παθολογικό τομέα των Επειγόντων προέκυψε λόγω της αντιμετώπισης σωρείας επειγόντων περιστατικών και διακομιδών με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έναντι του συγκεκριμένου περιστατικού το οποίο πλέον δεν ήταν οξύ. Αφού εξετάστηκε από τους παθολόγους, του χορηγήθηκε στο ΤΕΠ θεραπεία προκειμένου να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της υπονατριαιμίας.
Στο νοσοκομείο μας κατά την εφημερία της Τρίτης 13/12/2022 αντιμετωπίστηκαν πάνω από 400 περιστατικά, διαφορετικής βαρύτητας, καθώς και αρκετά από αυτά που δεν ήταν επείγοντα προσήλθαν στο νοσοκομείο και αντιμετωπίστηκαν. Η στελέχωση του νοσοκομείου μας κρίνεται επαρκής και καλύπτονται πλήρως όλα τα κρίσιμα πόστα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
Σίγουρα όταν υπάρχει τόσο μεγάλος όγκος περιστατικών παρουσιάζονται προβλήματα λόγω του μεγάλου αριθμού εργαστηριακών και απεικονιστικών εξετάσεων που πρέπει να διενεργηθούν, ιατρικών εκτιμήσεων από διαφορετικές ειδικότητες σε πολλά περιστατικά, μεταφορές ασθενών από τα ΤΕΠ στο πολυόροφο και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες. Επισημαίνουμε όμως ότι η προτεραιοποίηση των περιστατικών προκύπτει με επιστημονικό τρόπο από τα στοιχεία που εκτιμούν οι ιατροί και όχι από τις υποδείξεις των συνοδών.
Προφανώς, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστες δημοσιογραφικές αναφορές περί σκηνικού ντροπής και διάλυσης, απίστευτης ταλαιπωρίας, χωρίς ίχνος σεβασμού, μαρτύριο διαρκείας και προσβολή ανθρώπινης αξιοπρέπειας καθώς αφενός δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφετέρου δε, υπονομεύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Από τις πρώτες ενέργειες της παρούσας διοίκησης ήταν η αναδιαμόρφωση των χώρων του ΤΕΠ και η συνεχής παρακολούθηση των ασθενών κατά την αναμονή τους. Αποτέλεσμα των αλλαγών που υλοποιήθηκαν, η απουσία εδώ και 3 χρόνια των ράντζων στους διαδρόμους των Επειγόντων. Οι πολίτες της Πάτρας αλλά και των γειτονικών περιοχών εμπιστεύονται τον «Άγιο Ανδρέα» γεγονός που δεν θα αλλάξει από μεμονωμένα περιστατικά και κακόβουλα σχόλια και θα συνεχιστούν οι προσπάθειες προκειμένου να μειώνονται οι χρόνοι αναμονής των ασθενών καθώς και να αναβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας.
Εκ της Διοικήσεως
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο