Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Εγκαινιάστηκαν τα νέα ΤΕΠ στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς

Εγκαινιάστηκαν τα νέα ΤΕΠ στο Γ.Ν. Κεφαλονιάς

341627047 699825798567787 9057483445719640302 n
Τα νέα ΤΕΠ στο ΓΝ Κεφαλονιάς εγκαινιάστηκαν το πρωί της Τρίτης από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.
Μαζί τους η εκπρόσωπος του Ιδρύματος Γ. & Μ. Βεργωτή που έκανε τη δωρεά, Καλυψώ Νομικού. Ακολούθησε επίσκεψη στον νέο χώρο των ΤΕΠ. Την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας και τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ συνόδευαν ο διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς Δημήτρης Μαρτίνης και η Απαληρώτρια Διοικήτρια του ΓΝ Ληξουρίου Ζωή Μοσχονά.
Το έργο πλήρους αναβάθμισης των ΤΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς προϋπολογισμού 1.5 εκατομμύριο ευρώ, είναι δωρεά του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή.
Τα νέα υπερσύγχρονα ΤΕΠ του Γ.Ν Κεφαλλονιας είναι κατάλληλα διαμορφωμένα και εξοπλισμένα με το απαραίτητο υλικό και τεχνικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την αρχική αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.
Περιλαμβάνουν:
.Γραμματεία και Χώρο Αναμονής Ασθενών
Αίθουσα καρδιο αναπνευστικής αναζωογόνησης με ,μόνιτορ ζωτικών παραμέτρων αναπνευστήρα επείγουσας διακομιδής ,απινιδωτη και όλα τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση και μεταφορά του βαρέως πάσχοντος
.Αίθουσα βραχείας νοσηλείας με 3 κρεβάτια
.Δωμάτιο μόνωσης ασθενούς με λοιμώδη νοσημάτα που δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με άλλους ασθενείς .
.Πεντε εξεταστήρια πλήρως εξοπλισμένα με (δυο νέους υπερσύγχρονους ηλεκτροκαρδιογραφους ο ενας με εξωτερική βηματοδότηση ) ,για παθολογικά, νευρολογικά, καρδιολογικά πνευμονολογικά ,ορθοπεδικά, χειρουργικά ,νευροχειρουργικά, γαστρεντερολογικά και αιματολογικά περιστατικά.,
.Αίθουσα γύψου με δυνατότητα σύνδεσης και λειτουργίας του φορητού ακτινογραφικου μηχανήματος που προμηθεύτηκε πρόσφατα το Νοσοκομείο ωστε να γίνεται η εξέταση και η διάγνωση του τραυματισμού του ασθενούς άμεσα .
. Λειτουργία σηπτικού χειρουργείου που διαθέτει για μικροεπεμβάσεις .
. Γραφεία Ιατρού Προϊσταμένης, λοιπού προσωπικού
. 2 WC το ένα για Α.με.Α
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο