Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Στο «Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλείας ή Εξέτασης Ασθενούς» η 6η ΥΠΕ – Έχουν ήδη ανέβει 30.000 αποτελέσματα

Στο «Ψηφιακό Αποθετήριο Βεβαιώσεων Νοσηλείας ή Εξέτασης Ασθενούς» η 6η ΥΠΕ – Έχουν ήδη ανέβει 30.000 αποτελέσματα

345628529 173011255560444 1897272793853416379 n
Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς θα μπορούν να λαμβάνουν μέσω gov.gr ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα από τις διαγνωστικές εξετάσεις τους και τα πιστοποιητικά νοσηλείας τους από τις υγειονομικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ. Το μόνο που πρέπει να κάνουν, είναι να χρησιμοποιήσουν τους κωδικούς TaxisNet.
Mέσω του «Ψηφιακού Αποθετηρίου Βεβαιώσεων Νοσηλείας ή Εξέτασης Ασθενούς» οι πολίτες θα προμηθεύονται βεβαιώσεις νοσηλείας σε νοσοκομεία ή δομές Υγείας.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο ότι από την 01/01/2023 έως τώρα έχουν ανέβει ήδη 30.000 αποτελέσματα. Δείτε αναλυτικά στον πίνακα τον αριθμό των αποτελεσμάτων που ανέβηκαν στο ψηφιακό σύστημα από τις υγειονομικές μονάδες της 6ης ΥΠΕ.
346759297 639717704152992 4324830556317945347 n
Πληροφορίες για τους πολίτες
Τα αποτελέσματα διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων ασθενούς (λήπτη υπηρεσιών υγείας) δύνανται να χορηγούνται με τη χρήση ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).
Για την πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο ενδιαφερόμενος ασθενής αυθεντικοποιείται μέσω του gov.gr με τη χρήση κωδικών – διαπιστευτηρίων, ενώ στη συνέχεια απαιτείται η καταχώρηση κωδικού μιας χρήσης (One Time Password – OTP), o οποίος αποστέλλεται στον αριθμό κινητού τηλεφώνου του ασθενούς.
Ειδικά για τους ανήλικους, ενημερώνονται οι φυσικοί ή ανάδοχοι γονείς ή τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν την επιμέλειά τους.
Μετά την είσοδο στην ηλεκτρονική εφαρμογή, εμφανίζεται στον ασθενή λίστα με τα παραπεμπτικά διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων, στις οποίες έχει υποβληθεί. Ο ασθενής επιλέγει από τη λίστα το παραπεμπτικό, που έχει εκτελεσθεί και που αντιστοιχεί στις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις για τις οποίες θέλει να λάβει τα αποτελέσματα και αιτείται να εκδοθεί το σχετικό αντίγραφο αποτελεσμάτων.
Το αντίγραφο των αποτελεσμάτων εργαστηριακών διαγνωστικών εξετάσεων περιλαμβάνει τα κάτωθι δεδομένα:
Στοιχεία ταυτοποίησης πολίτη (ΑΜΚΑ, Ονοματεπώνυμο)
Στοιχεία γνωματεύοντα ιατρού (ΑΜΚΑ, Ονοματεπώνυμο, Ειδικότητα)
Στοιχεία εργαστηρίου και Αριθμός παραγγελίας
Ημερομηνία λήψης δείγματος
Ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων
Κατηγορία διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων
Στοιχεία διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων (Περιγραφή εξέτασης, Μέθοδος εξέτασης,
Ημερομηνία έκδοσης αποτελέσματος, Αποτέλεσμα εξέτασης, Μονάδα μέτρησης, Απόλυτη τιμή αποτελέσματος εξέτασης, Όρια φυσιολογικών τιμών)
Μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης, με σκοπό την επαλήθευση του περιεχομένου του εγγράφου από τον ασθενή ή/και τον αποδέκτη του αντιγράφου των αποτελεσμάτων του ασθενούς. Η επαλήθευση γίνεται μέσω gov.gr.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο