Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Eνημερωτικές δράσεις για προληπτικούς ελέγχους με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα του Επισκέπτη Υγείας

Eνημερωτικές δράσεις για προληπτικούς ελέγχους με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα του Επισκέπτη Υγείας

kentro koinot omil ugeia 2

Πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες για προληπτικούς ελέγχους θεμάτων υγείας

Η σπουδαιότητα των προληπτικών ελέγχων υγείας αναδείχθηκε στη δράση με ανάλογες ομιλίες που διοργάνωσε το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου με παράρτημα Ρομά σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 17ης Σεπτεμβρίου, «Πανελλήνιας Ημέρας Επισκεπτών Υγείας», με στόχο την ευαισθητοποίηση των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

* Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς ήταν τα εξής:

α) «Η σπουδαιότητα του Προσυµπτωµατικού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας» (ομιλήτρια Αρβανιτάκη Αθηνά Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Υγείας Πύργου).

β) «Ενισχύουμε τον Προσυµπτωµατικό έλεγχο για την πρόληψη του καρκίνου» (ομιλήτρια Κολλιοπούλου Ρεβέκα Επισκέπτρια Υγείας 1ης ΤΟΜΥ Πύργου).

γ) «Σακχαρώδης Διαβήτης & Καρδιαγγειακά Νοσήματα η σημαντικότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου» (ομιλήτρια Μαντή Θεοφάνη Επισκέπτρια Υγείας Κέντρου Υγείας Γαστούνης).

-Όπως έχει τονίσει ο αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Γιάννης Αργυρόπουλος, ανάλογες δράσεις κρίνονται απαραίτητες και με συχνή επανάληψη για τη διάδοση του μηνύματος της αναγκαιότητας του προσυμπτωματικού ελέγχου στην πρόληψη των χρόνιων ασθενειών.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, το Κέντρο Υγείας Πύργου, την 1η Τομυ Πύργου, καθώς και τις εξαιρετικές και επιστημονικά καταρτισμένες επισκέπτριες υγείας για την όμορφη συνεργασία!

kentro koinot omil ugeia 2

 

Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο