Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Γιάννης Καρβέλης: Νέος σύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Γιάννης Καρβέλης: Νέος σύγχρονος αξονικός τομογράφος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

panep6

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Τον κ. Καρβέλη υποδέχθηκε ο Διοικητής της νοσηλευτικής μονάδας Νίκος Κατσακιώρης. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ επισκέφθηκε όλους τους χώρους και τα τμήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, δίνοντας βάση στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών για την εύρυθμη λειτουργία της υγειονομικής μονάδας.

Ο κ. Καρβέλης συνοδευόταν από τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Νικόπουλο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Διοικητής της κ. Καρβέλης ανακοίνωσε ότι θα δώσει άμεσα εντολή ώστε προμηθευτεί το νοσοκομείο ένα νέο μηχάνημα αξονικού τομογράφου με χρηματοδότηση της 6ης ΥΠΕ. 

Σχετικά με τη δέσμευση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ η διοίκηση του νοσοκομείου ανακοίνωσε τα εξής:

Στα γραφεία της Διοίκησης του ΠΓΝΙ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Ιωάννη Καρβέλη και του υποδιοικητή αυτής κ. Ιωάννη Νικόπουλου με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, τη Διευθύντρια του Εργαστηρίου Κλινικής Ακτινολογίας και Απεικόνισης, μελών του Δ.Σ και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η άμεση προμήθεια και εγκατάσταση νέου σύγχρονου πολυτομικού υπολογιστικού (αξονικού) τομογράφου, υψηλών προδιαγραφών, που θα αντικαταστήσει τον εκτός λειτουργίας δεύτερο αξονικό, ενώ παράλληλα θα πληροί και όλες τις ιατροτεχνολογικές προϋποθέσεις για τις εφαρμογές που επιτελούνται στο ΠΓΝΙ αλλά και όσες σχεδιάζονται να εφαρμοστούν στο προσεχές διάστημα, όπως τη διαγνωστική προσπέλαση και αντιμετώπιση οξέος εγκεφαλικού επεισοδίου.

Παράλληλα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών – και ιδιαιτέρως των λοιμωδών περιστατικών που νοσηλεύονται ή προσκομίζονται στο ΠΓΝΙ – και μέχρι την  εγκατάσταση του νέου σύγχρονου τομογράφου, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του εκτός λειτουργίας δεύτερου αξονικού του ΠΓΝΙ με αντίστοιχο  τομογράφο που βρίσκεται στη διάθεση της 6ης ΥΠΕ, ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές ανάγκες του Νοσοκομείου και να εξασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών.

panep panep1 panep2 panep3 panep4 panep5 panep6

Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο