Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Ενημέρωση για τα κρούσματα της μηνιγγίτιδας – Σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Ενημέρωση για τα κρούσματα της μηνιγγίτιδας – Σύσκεψη στην 6η ΥΠΕ με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

431690927 726998856285502 7430051358710365504 n
Για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία τις τελευταίες ημέρες με τα 3 κρούσματα μηνιγγίτιδας σε φοιτητές, ενημέρωσε το πρωί της Πέμπτης τους δημοσιογράφους ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Ο κ. Καρβέλης ανέφερε ότι ο 20χρονος νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά βαριά κατάσταση. Παράλληλα σημείωσε ότι, θα γίνει εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας στις επαφές των τριών φοιτητών που προσβλήθηκαν από την ασθένεια.
Ο κ. Καρβέλης είπε ότι πρόκειται για 20 επαφές ενώ τα εμβόλια έχουν ήδη παραγγελθεί από την 6η ΥΠΕ. Ερωτηθείς σχετικά, ενημέρωσε ότι η φοιτήτρια νοσηλεύεται πλέον εκτός ΜΕΘ στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου με σταθερά θετική εξέλιξη.
Σε ότι αφορά τη μεταδοτικότητα και τον συνωστισμό λόγω της καρναβαλικής περιόδου, ο κ. Καρβέλης ήταν κατηγορηματικός. “Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού. Από την πρώτη στιγμή, η 6η ΥΠΕ αλλά και όλες οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα, τηρώντας αυστηρά το σχετικό πρωτόκολλο. Καλώ τον κόσμο να έρθει στην πόλη μας και να διασκεδάσει, είναι απολύτως ασφαλές το περιβάλλον”. Ακολούθησε η σύσκεψη με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και του εμβολιασμού των επαφών. Όπως επίσης και της επί τόπου ενημέρωσης στα δύο Πανεπιστήμια της Πάτρας (όπου εντοπίστηκαν τα δύο κρούσματα) με τις αρχές των δύο ιδρυμάτων. Σε ότι αφορά αν η μηνιγγίτιδα από την οποία προσβλήθηκαν οι δύο φοιτητές είναι ή όχι ιογενής, αναμένονται τα εργαστηριακά αποτελέσματα τα οποία και θα δώσουν την απάντηση με απόλυτη σαφήνεια.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο