Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Αρχική > IT > Silver βραβείο για την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. στα CYBER SECURITY AWARDS

Silver βραβείο για την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. στα CYBER SECURITY AWARDS

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. στα φετινά Cyber Security Awards, για το σύστημα ανίχνευσης και απόκρισης σε περιστατικά ασφαλείας, κατακτώντας ένα βραβείο Silver.

Το σύστημα είναι ενεργό σε πραγματικό χρόνο 24/7, κάνει χρήση μηχανισμών μηχανικής εκμάθησης και τεχνητής νοημοσύνης, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων γύρω από την ασφάλεια των κρίσιμων υποδομών, υιοθετώντας την αρχιτεκτονική μηδενικής εμπιστοσύνης. H εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Netbull, που είχε αναλάβει το σχετικό έργο μετά από δημόσιο διαγωνισμό.

Η ΗΔΙΚΑ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών Managed Security Services από ένα σύγχρονο και πιστοποιημένο με ISO-27001 Security Operations Center (SOC), το οποίο διακρίνεται στους τομείς της πρόβλεψης, της ανίχνευσης, της διερεύνησης και της απόκρισης κυβερνοαπειλών. Με βάση αυτήν την αρχή η ΗΔΙΚΑ εγκατέστησε και λειτουργεί το σύστημα διαχείρισης συμβάντων ασφαλείας (SIEM).

Όπως δήλωσαν ο κ. Αλέξανδρος Ασημακόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης & Ασφάλειας Συστημάτων και ο κ. Γεώργιος Τζώρτζης, Προϊστάμενος Τμήματος στη Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης & Ασφάλειας Συστημάτων, Τμήμα Ασφάλειας Συστημάτων & Δικτύων : «Το βραβείο αυτό έρχεται ως αναγνώριση των προσπαθειών ενός κρατικού φορέα, ο οποίος σε συνεργασία με ιδιώτες ανταγωνίζεται μεγάλες εταιρείες στον τομέα της ασφάλειας. Αποτελεί επίσης δικαίωση των εργαζομένων της ΗΔΙΚΑ που έχουν συμβάλει στην αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών και αυξημένων απαιτήσεων».

Η ΗΔΙΚΑ είναι το μοναδικό software house του Ελληνικού Δημοσίου που παρέχει υπηρεσίες σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης, υγείας, και κοινωνικής πρόνοιας. Υποστηρίζει κρίσιμες υποδομές εντός του Οργανισμού, στο ιδιωτικό της ‘νέφος’ με αποτελεσματικό τρόπο. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΗΔΙΚΑ ανταποκρίνονται στην ευθύνη της διαχείρισης κρίσιμων έργων που αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού της χώρας για πολύ σημαντικές -για τον κάθε πολίτη- υπηρεσίες.

 

Δελτίο Τύπου: Silver βραβείο για την ΗΔΙΚΑ Α.Ε. στα CYBER SECURITY AWARDS – Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (idika.gr)

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο