Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί από την Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα της 6ης ΥΠΕ

Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί από την Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα της 6ης ΥΠΕ

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου η εμβολιαστική δράση που είχε αναλάβει η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σχετικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων της υπαίθρου, με τη συνδρομή της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού.

Πρόκειται για μία δράση που ξεκίνησε στα τέλη του Οκτωβρίου και αφορούσε την εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων που ζουν σε χωριά και οικισμούς, απομακρυσμένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα και κατ΄ επέκταση, τα εμβολιαστικά κέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκαν παραπάνω από 1600 εμβολιασμοί είτε πρώτης, είτε δεύτερης ή ακόμη και τρίτης (αναμνηστικής) δόσης κατά του νέου κορονοιού, με το εμβόλιο της Phizer.

Στόχος ήταν η θωράκιση των πολιτών των απομακρυσμένων περιοχών, με τη μείωση της μεταδοτικότητας και της νοσηρότητας μεταξύ τους.

Αρωγοί σε αυτή τη διαδικασία, που διήρκησε περίπου τέσσερις μήνες, ήταν οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Τα Κέντρα Υγείας των περιοχών Αχαΐας και Ηλείας διέθεσαν το ιατρικό προσωπικό τους για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας και τα εμβόλια.

Σημαντική ήταν και η συμβολή του Γ.Ν. Καλαβρύτων, που στήριξε με τον ίδιο τρόπο την εμβολιαστική κάλυψη της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων και της ορεινής Αιγιάλειας.

Ο απώτερος σκοπός των καταδρομικών εμβολιασμών ήταν η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας στις ορεινές και απομακρυσμένες, κυρίως, περιοχές ευθύνης της 6ης ΠΕ.

 

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο