Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη

Screenshot 1 31 1

Για μία τέτοια ημέρα όπως είναι η  Παγκόσμια ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη δεν χρειάζεται ένα, αλλά πολλά μηνύματα! Μηνύματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς δοτικότητας, με προεξέχον το μήνυμα για τη διατήρηση της ίδιας της ΖΩΗΣ.

Η  προσφορά αίματος από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι ένα δώρο μοναδικό, που δεν αγοράζεται, αφού δεν κατασκευάζεται, αλλά ΜΟΝΟ χαρίζεται.

Με αφορμή αυτή την ημέρα, απευθύνουμε ένα κάλεσμα σε όσους δεν είναι εθελοντές αιμοδότες, να αρχίσουν να συμβάλλουν στην προσφορά αίματος. Το όφελος δεν είναι μόνο για τους μεταγγιζόμενους και όσους το έχουν επιτακτική ανάγκη, στα πλαίσια ενός έκτακτου γεγονότος, αλλά και για τους ίδιους τους αιμοδότες. 

Η αιμοδοσία χαρίζει ΖΩΗ στους αιμοδότες μειώνοντας τον κίνδυνο των θρομβώσεων, των εγκεφαλικών επεισοδίων, ενώ προστατεύει την καρδιά και επιφέρει ισορροπία στα επίπεδα σιδήρου του αίματος. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι οι αιμοδότες γινόμαστε παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας μαθαίνοντάς τους αυτόματα τη σημασία της πρόληψης και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Επομένως το μήνυμα απευθύνεται προς τους μη αιμοδότες λέγοντάς τους: «ελάτε, όχι μόνο να χαρίσετε, αλλά να κερδίσετε κι εσείς ΖΩΗ»

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο