Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – Γιάννης Καρβέλης: “Στεκόμαστε δίπλα τους, αρωγοί στους στόχους και τις επιθυμίες τους”

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – Γιάννης Καρβέλης: “Στεκόμαστε δίπλα τους, αρωγοί στους στόχους και τις επιθυμίες τους”

ΠΙΚΠΑ1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, που τιμάται ετησίως στις 10 Οκτωβρίου o Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης αναφέρει τα εξής:

Είναι σημαντικό ως εκπρόσωποι μια συντεταγμένης πολιτείας να αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς των ανθρώπων με ψυχικές παθήσεις και να στεκόμαστε δίπλα τους, αρωγοί στους στόχους και τις επιθυμίες τους.

Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ενεργούς πολίτες- οι περισσότεροι από αυτούς- που δραστηριοποιούνται στην ίδια σφαίρα της καθημερινότητας που δραστηριοποιούνται και οι άνθρωποι που δεν έχουν ψυχικές παθήσεις και έχουν ίσα δικαιώματα. Δικαιώματα στην εργασία, στην ψυχαγωγία, στην δράση, στην μόρφωση, στη συνταξιοδότηση, στην κοινωνική ενσωμάτωση, στην υγειονομική περίθαλψη, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη κτλ.

Ως εκπρόσωποι θεσμών, είμαστε υποχρεωμένοι να τους συνδράμουμε και να τους στηρίζουμε για να βρίσκει νόημα και η δική τους ζωή.

Να τους δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, ώστε να είναι πάντα μέλη ενεργά του κοινωνικού ιστού που βρισκόμαστε όλοι μας, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς στιγματισμούς.

Οι δημόσιες δομές μας είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν και να περιθάλψουν τους πάσχοντες με ψυχικές διαταραχές. Όπως επίσης, είναι σε θέση να προλάβουν την εκδήλωση των ψυχικών διαταραχών ή να ενημερώσουν για την πρόληψη των ψυχικών παθήσεων μέσα από την έγκαιρη ενημέρωση και τη σωστή παραπομπή. Έτσι επιτυγχάνεται η ατομική εξέλιξη και η συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις.

Ως εκπρόσωπος της Διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είμαι σε θέση να αναφέρω, με περηφάνια, τη σημαντική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και του ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» για τη σημαντική προσφορά στην καθαριότητα των νοσοκομειακών δομών μας.

Αναφέρομαι στα νοσοκομεία των Πατρών, δηλ. του Καραμανδανείου νοσοκομείου Παίδων, του Γ.Ν. Πατρών και του Πανεπιστημιακού μας νοσοκομείου.

Οι άνθρωποι του ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» οφείλω να πω ότι έχουν επιδείξει ιδιαίτερη υπευθυνότητα και ευαισθησία και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτές των πρώτων και μεγάλων κυμάτων της πανδημίας.

Πραγματικά, απέδειξαν ότι δύνανται να συνεισφέρουν και να αναλάβουν με απόλυτη συνέπεια ό,τι τους είχε ανατεθεί και μάλιστα ξεπερνώντας τα όριά τους. Για αυτό τον λόγο και είμαστε υποστηρικτές τους ή μεσολαβητές κάθε φορά που η Διοίκηση του ΚΟΙΣΠΕ έρχεται αντιμέτωπη με διάφορες σκοπέλους.

Εύχομαι η Ημέρα της Ψυχικής Υγείας να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για τη στήριξη και ενίσχυση τόσο των πασχόντων, όσο και των δομών που παρέχουν οργανωμένες υπηρεσίες και φροντίζουν για την ύπαρξη ποιότητας στη ζωή των εξυπηρετουμένων τους.

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο