Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Εναρκτήρια συνάντηση “Health4EUkids”

Εναρκτήρια συνάντηση “Health4EUkids”

330229176 1160896068123948 6652677475114651162 n
Στην εναρκτήρια συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Health4EUkids» που πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2023 στην Αθήνα, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννης Καρβέλης και ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος, ο Δρ. Απόστολος Βανταράκης, καθηγητής υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, ως συντονιστές εταίροι καλωσόρισαν τους συνεργαζόμενους εταίρους (Ελλάδα, Βέλγιο, Κροατία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ισπανία) της κοινής δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος EU4Health που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το HaDEA. Τέλος, η Δρ. Εμμανουέλλα Μαγριπλή, επικ. καθηγήτρια Διατροφικής Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας του Εργαστηρίου Διαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε: «Στοιχεία Παιδικής Παχυσαρκίας. Σχετίζονται όλα με τη Δίαιτα;».
Το πρόγραμμα «Health4EUkids» περιλαμβάνεται στον τομέα της προαγωγής της υγείας και της πρόληψης των μη μεταδοτικών ασθενειών, υποδεικνύοντας βέλτιστες πρακτικές και συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου από ερευνητικά αποτελέσματα για την παιδική παχυσαρκία που έχουν ήδη αναπτυχθεί από προηγούμενες ερευνητικές δράσεις, συγκεκριμένα το Grünau Moves (Γερμανία ) και Smart Family (Φινλανδία).
Οι ειδικοί στόχοι του «Health4EUkids» για κάθε κράτος μέλος (ΚΜ) που θα εφαρμόσει δράσεις σύμφωνα με τις δύο βέλτιστες πρακτικές είναι η αύξηση των απαιτήσεων και προϋποθέσεων δεδομένων και ερευνών, η ενίσχυση μιας συνεργατικής προσέγγισης για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας διευκολύνοντας την ανταλλαγή γνώσεων και δεξιοτήτων μάθησης μεταξύ των κρατών μελών και των παρόχων βέλτιστων πρακτικών, η βελτίωση του σχεδιασμού και της ανάπτυξης των πολιτικών για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και για τη διευκόλυνση της δυνατότητας μεταφοράς και βιωσιμότητας των βέλτιστων πρακτικών.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του προγράμματος «Health4EUkids» επικεντρώνονται στον εντοπισμό συγκεκριμένων προκλήσεων για την πρόληψη των μη μεταδοτικών ασθενειών και πολιτικών λύσεων με τη μορφή βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων λύσεων για συνεργατικές δράσεις μεταξύ των κρατών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόκληση της δημόσιας υγείας της παιδικής παχυσαρκίας.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο