Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Γιάννης Καρβέλης: Σταθερή η συνεισφορά μας στη βελτίωση και την ανάπτυξη της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας

Γιάννης Καρβέλης: Σταθερή η συνεισφορά μας στη βελτίωση και την ανάπτυξη της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας

376008270 628435906141798 1925903971861717698 n
Στο συνέδριο με θέμα “Γέφυρα Καρδιολογίας” που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, παραβρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Ο κ. Καρβέλης στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
“Κατ’ αρχήν, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση που μου απεστάλη από την Οργανωτική Επιτροπή του 21 ου Συνεδρίου Καρδιολογίας με τον τίτλο «Γέφυρες Καρδιολογίας», ώστε να παραβρεθώ και να ακούσω όσα ενδιαφέροντα έχετε να ανακοινώστε αυτό το τριήμερο.
Και η καρδιολογία, όπως και άλλες ειδικότητες, αποτελεί εξελίξιμη
ειδικότητα, αφού με τη σταθερή βελτίωση και ανάπτυξη της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας επιτυγχάνεται συνεχής ενημέρωση, ανανέωση παρεμβάσεων και τεχνικών και βελτιστοποίηση των θεραπευτικών τακτικών.
Με τη βιοτεχνολογική ανάπτυξη, η σύγχρονη ιατρική κοινότητα, και δη η καρδιολογική, έχει φτάσει σε σημείο να μπορεί να θεραπεύει καρδιολογικές παθήσεις χωρίς την παρέμβαση χειρουργού. Είναι επίτευγμα ότι οι Έλληνες καρδιολόγοι έχουν φτάσει στο σημείο να γίνονται 1000 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς σε όλη τη χώρα (μέτρηση προηγούμενου έτους) , ενώ παθήσεις όπως η καρδιακή ανεπάρκεια, η αντιμετώπιση αρρυθμιών, η υπέρταση και τα οξέα στεφανιαία σύνδρομα να βρίσκουν άμεση αντιμετώπιση μέσω των έγκαιρων διαγνωστικών εξετάσεων και της φαρμακευτικής οδού. Είναι σημαντικό για τους πολίτες της 6ης ΥΠΕ να πούμε ότι έχουν στη διάθεσή τους καρδιολογικά τμήματα με ικανότατο επιστημονικό προσωπικό και άριστο εξοπλισμό. Οφείλω σε αυτό το σημείο να θυμίσω
ότι μέσα στο 2023 καταφέραμε, ως Διοίκηση, να αγοράσουμε και τα κατάλληλα εξαρτήματα για τον αξονικό τομογράφο του Γ.Ν.Π. «Άγιος Ανδρέας», ώστε να έχουμε τη δυνατότητα και απεικονιστικής εξέτασης της καρδιάς σε δημόσια δομή για την 6η ΥΠΕ!
Επιπλέον επιχορηγήσαμε το Π.Γ.Ν.Π. για την αγορά ενός υπερηχοτομογράφου καρδιάς για της ανάγκες του Παιδοκαρδιολογικού Ιατρείου της Παιδιατρικής Κλινικής (προϋπολογισμού 70.000 ευρώ με ΦΠΑ) και ενός φορητού υπερηχοτομογράφου καρδιάς για τις ανάγκες
της Μονάδας Εμφραγμάτων και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου (προϋπολογισμού 65.000 ευρώ με ΦΠΑ). 
Επίσης, καταφέραμε να ενισχύσουμε με επικουρικούς καρδιολόγους τα καρδιολογικά τμήματα των νοσοκομείων Αιγίου, Κέρκυρας Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων. Παράλληλα, μέσα στο 2023 δόθηκαν εγκρίσεις για μία θέση στο Αιμοδυναμικό Τμήμα του ΠΓΝΠ, μία θέση για τα ΤΕΠ, μία θέση για τη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου και για το νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» μία θέση για τα ΤΕΠ, μία για την επεμβατική καρδιολογία και μία για τη ΜΕΘ.
Όμως, όσο και να φροντίζουμε για το κομμάτι της θεραπείας των
καρδιολογικών νοσημάτων είτε με την πρόσληψη ιατρών είτε με την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη. Σωστή διατροφή, τακτική σωματική άσκηση, διακοπή ή αποφυγή του καπνίσματος και αποφυγή αλκοόλ είναι τα πιο σημαντικά σημεία για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιολογικών παθήσεων. Οι επαγγελματίες υγείας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έχουν περισσότερο από όλους τους άλλους επωμιστεί το βάρος της πρόληψης. Στόχος τίθεται η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση προς αποφυγή σοβαρών παθήσεων, που πιθανόν να επιφέρουν και μη
αναστρέψιμες συνέπειες. Στόχος για τον καθένα και την καθεμία από εμάς είναι η διαμόρφωση ενός τρόπου διαβίωσης της καθημερινότητας με όσο το δυνατόν λιγότερους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης καρδιοπαθειών”.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο