Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > ΕΟΔΥ – 6η ΥΠΕ: Εμβολιασμοί κατά της ιλαράς σε παιδιά Ρομά σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

ΕΟΔΥ – 6η ΥΠΕ: Εμβολιασμοί κατά της ιλαράς σε παιδιά Ρομά σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία

roma 768x1024
Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά της ιλαράς σε παιδιά Ρομά στις περιοχές, εντός της διοικητικής ευθύνης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας που γίνονται κατόπιν πρωτοβουλίας του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), βάσει των διεθνών επιδημιολογικών δεδομένων κατά τα οποία, έχει παρατηρηθεί μια αρκετά σημαντική αύξηση των κρουσμάτων της ιλαράς.
Στο πλαίσιο ενεργειών του ΕΟΔΥ προγραμματίστηκε για την πρόληψη εμφάνισης κρουσμάτων ιλαράς δράσεις μαζικού εμβολιασμού του παιδικού πληθυσμού σε οικισμούς Ρομά εντός των διοικητικών ορίων της 6ης ΥΠΕ.
Την επιχειρησιακή ευθύνη της δράσης έχει ο ΕΟΔΥ (συντονισμός των υγειονομικών κλιμακίων που διενεργούν τον εμβολιασμό), ο οποίος ζήτησε και έλαβε τη συνδρομή της 6ης ΥΠΕ (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας).
Η 6η ΥΠΕ, μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας ορίζει επόπτες (ιατρούς ή επαγγελματίες υγείας καθώς και τα αντίστοιχα κέντρα υγείας και τις νοσηλευτικές μονάδες προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, σήμερα (Τετάρτη 20/3) και αύριο Πέμπτη 21/3) οι παιδίατροι της 6ης ΥΠΕ εμβολιάζουν παιδιά Ρομά σε καταυλισμούς που βρίσκονται στη Δυτική Αχαΐα. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τόσο οι εμβολιασμοί όσο και οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στον Πύργο και την άλλη εβδομάδα σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας
Η δράση ξεκίνησε στις 12/03/2024 και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31/03/2024.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο