Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Δράσεις προγραμματίζει η 6η ΥΠΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου – Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και ενημερώσεις

Δράσεις προγραμματίζει η 6η ΥΠΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου – Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις και ενημερώσεις

6h igeionomiki periferia
Πιο συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την 3η ΤΟΜΥ Αγίου Αλεξίου, την 8η ΤΟΜΥ Αγυιάς, τη 2η ΤΟΜΥ Εγλυκάδας και το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πάτρας, πραγματοποιούνται ενημερωτικές δράσεις την Παρασκευή 5 Απριλίου σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη. Ο Ιατρός Ουρολόγος Χρήστος Χρυσανθακόπουλος θα παρέχει δωρεάν εξέταση και χωρίς προγραμματισμό των ραντεβού, σε άνδρες για έλεγχο του προστάτη ενώ οι κοινωνικοί λειτουργοί Ελευθεριαδου Γεωργία (3η ΤΟΜΥ), Γκοβαρη Κωνσταντίνα (8η ΤΟΜΥ) και Κακαρλη Σοφία (2η ΤΟΜΥ) θα ενημερώνουν σχετικά με την πρόληψη υγείας και τη σημαντικότητα της. Επίσης, θα οδηγούν όσους ενδιαφέρονται στον χώρο που θα πραγματοποιείται η εξέταση. Παράλληλα, την ίδια ημέρα (Παρασκευή 5 Απριλίου) η 4η ΤΟΜΥ Ζαρουχλεϊκων και πιο συγκεκριμένα ο παιδίατρος Σωτήρης Χασαπης θα ενημερώνει τα παιδιά και τις μητέρες σχετικά με την Ιλαρά και την μηνιγγίτιδα. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες λειτουργίας των δομών.
Η 6η ΤΟΜΥ Παραλίας θα ενημερώσει τους ωφελούμενους σχετικά με το Σακχαρώδη Διαβήτη, θα δοθούν διατροφικές οδηγίες ενώ θα γίνεται δωρεάν εξέταση ζακχάρου. Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου κατά τις ώρες λειτουργίας της δομής.
Τέλος, η 7η ΤΟΜΥ Μεσατιδας θα ενημερώσει σχετικά με τον Σακχαρωδη Διαβήτη ενήλικες και παιδιά ενώ θα δοθούν διατροφικές οδηγίες και θα γίνεται δωρεάν εξέταση ζακχάρου. Η δράση θα γίνει την Παρασκευή 5 Απριλίου κατά την ώρα λειτουργία της δομής.
Οι δράσεις, οργανώνονται από το γραφείο Διοικητή της 6ης ΥΠΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 7 Απριλίου.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο