Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Ετήσιες ιατρικές εξετάσεις στους μόνιμους εργαζόμενους του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (Πάτρα)

Ετήσιες ιατρικές εξετάσεις στους μόνιμους εργαζόμενους του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεχνικού (Πάτρα)

Με πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, ξεκίνησε μία νέα συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Σώματος.

Πρόκειται για μια συνεργασία των δύο φορέων, ώστε να διενεργηθούν οι ετήσιες ιατρικές εξετάσεις των μονίμων στρατιωτικών, που εργάζονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού, στην Πάτρα. Η δράση εξελίσσεται στα όρια του ετήσιου προληπτικού ελέγχου που υποχρεούνται οι στρατιωτικοί να υποβάλλονται προκειμένου να επιβεβαιώνεται η άριστη φυσική τους κατάσταση και να ασκούν απερίσπαστοι τα στρατιωτικά τους καθήκοντα.

Η ιδέα της συνεργασίας αυτής προέκυψε κατόπιν της συνάντησης που είχαν προσφάτως ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο νέος Διοικητής του ΚΕΤΧ, Ταξίαρχος, Τρύφωνας Χατζηγιάννης, στο πλαίσιο της ανάληψης των νέων του καθηκόντων.

Πιο αναλυτικά, οι στρατιωτικοί θα υποβληθούν σε μία σειρά υγειονομικών εξετάσεων, στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα το οποίο δύναται να στηρίξει αυτή τη δράση με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Για τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει ιδιαίτερη σημασία η διατήρηση της υγείας ομάδων εργαζομένων σε υψηλά επίπεδα. Οι στρατιωτικοί εργάζονται σε έναν πολυπληθή επαγγελματικό χώρο. Η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και διασφάλιση άριστων υγειονομικών συνθηκών κατά τη διαμονή τους στο στρατόπεδο. Επίσης, άριστη πρέπει να είναι και η κατάσταση της υγείας των μονίμων στρατιωτικών υπαλλήλων, ώστε να είναι αποδοτικοί και αποτελεσματικοί σε θέματα εθνικής άμυνας.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ είναι αρωγός σε κάθε φορέα και ομάδα εργαζομένων που ζητάει τη στήριξή της.

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο