Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Μαιών

Το μήνυμα του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Μαιών

Χαιρετίζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα των Μαιών. Ημέρα των επαγγελματιών Υγείας που έχουν ως κύριο αντικείμενο μία από τις απόλυτα χαρμόσυνες διαδικασίες της ανθρώπινης φύσης, που δεν είναι άλλη από τη γέννηση ενός ανθρώπου.

Η γέννηση ενός νέου ανθρώπου, ενός νεογνού, είναι μια απόλυτα φυσική βιολογική διαδικασία, με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για τη μητέρα και κατ΄επέκτασην για την οικογένεια που περιμένει το νέο μέλος. Η αγωνία για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας του τοκετού, ο πόνος και οι πιθανές επιπλοκές που μπορεί να προκληθούν κατά την κορύφωση του γεγονότος, είναι διαχειρίσιμα από μία επαγγελματία υγείας που γνωρίζει καλά πώς να συμβάλλει στον ερχομό ενός μωρού στον κόσμο αυτό, με απόλυτη επιστημονικότητα και ποιοτική φροντίδα.

Το φετινό σύνθημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαιών είναι: «Ποιότητα-Ισότητα-Ηγεσία». Ως Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ στηρίζουμε την «ποιότητα» στο έργο των μαιών, και κυρίως στην προσπάθεια εφαρμογής του φυσιολογικού τοκετού στην πλειάδα των τοκετών, ως απολύτου φυσιολογικής διαδικασίας ερχομού του νέου ανθρώπου, όλα τα οφέλη που υφίστανται για τη μητέρα και το νεογνό. «Ισότητα» όσον αφορά την αναγνώριση του ρόλου των μαιών μεταξύ της διεπιστημονικής ομάδας. «Ηγεσία» στον σχεδιασμό, στην οργάνωση και την εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που ενισχύουν την πρόληψη και θωρακίζουν τη Δημόσια Υγεία.

Οι μαίες βιώνουν μόνο χαμόγελα μέσα από τη δουλειά τους. Βιώνουν την πιο αισιόδοξη πλευρά της ζωης : τη γέννηση, που είναι πηγή ζωής και δημιουργίας.

 

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο