Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Παρουσίαση του “Προγράμματος Αγωγής Υγείας” τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Παρουσίαση του “Προγράμματος Αγωγής Υγείας” τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

.jpg

Το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που θα εφαρμοστεί κατόπιν πρωτοβουλίας της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το ΚΕΤΧ Πατρών, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 στις 13:00, στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη.

Το πρόγραμμα αφορά ενημερωτικές θεματικές ενότητες  που άπτονται της ατομικής υγιεινής, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, των εξαρτήσεων από ουσίες και αλκοόλ, την εκμάθηση τεχνικών ΚΑΡ.ΠΑ, τη Δωρεά Μυελού των Οστών, την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κτλ.

Η εφαρμογή του προγράμματος θα ξεκινήσει την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022. Οι ενημερώσεις θα γίνονται  από έμπειρους επαγγελματίες υγείας και εθελοντές των συνεργαζόμενων φορέων μέσα σε χώρους του στρατοπέδου, κατά τις πρωινές ώρες. Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι έναν μήνα, περίπου.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο θεσμοί, με στόχο την πρόληψη και  διατήρηση υγιών συνθηκών διαβίωσης μέσα στο στρατόπεδο. Βασικός σκοπός τίθεται  η απόκτηση καθημερινών συνηθειών που συμβάλλουν στην κοινωνική ευεξία και στη δημιουργία συλλογικής υγειονομικής  συνείδησης σε βάθος χρόνου για την αποφυγή χρονίων παθήσεων όπως είναι ο σακχαρώδης διαβήτης, ο καρκίνος, τα καρδιολογικά νοσήματα και άλλα. Μέλημα και των δύο θεσμών, είναι η διασφάλιση της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο