Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Δωρεάν rapid test στο Λάππα – Ένα ακόμη σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων λόγω της θερινής περιόδου

Δωρεάν rapid test στο Λάππα – Ένα ακόμη σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων λόγω της θερινής περιόδου

6η ΥΠΕ

Ένας ακόμη σταθμός δειγματοληπτικών ελέγχων ξεκίνησε τη λειτουργία του. Πρόκειται για τη διενέργεια δωρεάν rapid test σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής του Λάππα, στον Δήμο Δυτικής  Αχαΐας.

Πιο αναλυτικά, η αυξημένη επισκεψιμότητα της περιοχής λόγω των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και της αναζήτησης θερινών προορισμών μετά τη λήξη της σχολικής περιόδου επέτεινε την πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, για τη λειτουργία ενός νέου σημείου (μόνιμο λειτουργεί ήδη στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας), διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων κοντά στην περιοχή της παραλίας της Καλογριάς.

Η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε κεντρικό σημείο της περιοχής αυτής  θα διευκολύνει την υγειονομική ετοιμότητα με τον τακτικό έλεγχο του γενικού πληθυσμού, αλλά και του πληθυσμού  των εργατών γης, που διαβιούν στην ευρύτερη περιοχή, σε χαμηλές υγειονομικές συνθήκες.

Το σημείο διενέργειας των δειγματοληπτικών ελέγχων είναι εντός του πρώην Δημαρχείου Λάππα, δίπλα από το αγροτικό ιατρείο. Θα λειτουργεί δυο φορές την εβδομάδα, Τετάρτη και Σάββατο 9:00-14:30.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται με rapid tests  από κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη του ΕΟΔΥ και συμβάλλουν στην υγειονομική επαγρύπνηση της ευρύτερης περιοχής.  

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο