Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Γ. Καρβέλης για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική στο ΠΓΝΠ: “Οι παρεμβάσεις της 6ης ΥΠΕ ήταν αποτελεσματικές με τη συνδρομή πάντα του Υπουργείου Υγείας”

Γ. Καρβέλης για την Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική στο ΠΓΝΠ: “Οι παρεμβάσεις της 6ης ΥΠΕ ήταν αποτελεσματικές με τη συνδρομή πάντα του Υπουργείου Υγείας”

Κ ΚΑΡΒΕΛΗΣ

Η 6η ΥΠΕ, από την αρχή αισθάνθηκε το βάρος της ευθύνης ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία για την επαναλειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής (ΚΘΧ) Κλινικής στο Π.Γ.Ν. Πατρών, σε συνεργασία πάντα με το Υπουργείο Υγείας.

Η συμβολή μου υπήρξε διαρκής από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, προκειμένου να επιτευχθεί η επαναλειτουργία της ΚΘΧ μετά από χρόνια και προσπάθειες που δεν τελεσφόρησαν ποτέ στο παρελθόν.

Να επισημανθεί η καθοριστική βούληση του τότε Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Υπήρξαν δυσκολίες που ξεπεράστηκαν τόσο για την προμήθεια του απαιτούμενου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αλλά και τη στελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και την υπερπήδηση κάθε δυσκολίας.

Οι παρεμβάσεις της 6ης ΥΠΕ ήταν αποτελεσματικές με τη συνδρομή πάντα του Υπουργείου Υγείας.

Με τον Διευθυντή της Καρδιοθωρακοχειρουργικής (ΚΘΧ) Κλινικής στο Π.Γ.Ν. Πατρών Νίκο Χαροκόπο, ήμασταν από την πρώτη ημέρα της εκλογής του, ως Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο σχεδιασμό και τη στιγμή που πραγματοποιήθηκε η πρώτη Καρδιοχειρουργική επέμβαση.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα την κοινή μας πορεία μέχρι και σήμερα που αισίως κλείσαμε τα 50 επεμβατικά περιστατικά.

Συμπαραστάτες μας η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο Καθηγητής – Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Περικλής Νταβλούρος, η Καρδιολόγος Έφη Ρούσκα, ο Αναισθησιολογικός Τομέας καθώς και άλλοι επιστήμονες και νοσηλευτές. Είναι δεδομένη η ευγνωμοσύνη μου προς όλους.

Στόχος μας παραμένει πάντα, η ποιοτική παροχή φροντίδας υγείας προς όλους τους συμπολίτες μας.

 

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο