Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > “Μονοπάτια Ιατροκοινωνικής Πρόληψης” – Γ. Καρβέλης: Σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τους πολίτες της υπαίθρου

“Μονοπάτια Ιατροκοινωνικής Πρόληψης” – Γ. Καρβέλης: Σημαντικά επιστημονικά δεδομένα για τους πολίτες της υπαίθρου

353056622 1362074347725330 670961609582481535 n
Επιστημονική Διημερίδα
“Μονοπάτια Ιατροκοινωνικής Πρόληψης”
Γιάννης Καρβέλης: “Συνειδητή η επιλογή της περιοχής για να συλλέξουμε επιστημονικά δεδομένα των ανθρώπων της υπαίθρου”
Σπύρος Μυλωνάς: “Είναι μια χρυσή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες της Δυτικής Αχαΐας σε σημαντικά θέματα υγείας”
Στην Επιστημονική Διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου στην Κάτω Αχαΐα, αναφέρθηκαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας το πρωί της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Δημάρχου στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.
“Πρόκειται για μια διημερίδα με τη συμμετοχή σπουδαίων επιστημόνων όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από την Αθήνα στην οποία θα αναπτυχθούν όλες οι κρίσιμες πτυχές θεμάτων υγείας”, σημειώνει ο κ. Καρβέλης. Και συνεχίζει:
“Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια σε συνεργασία με Δήμο και ήταν συνειδητή η επιλογή μας για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας για να έχουμε τη δυνατότητα ανάπτυξης επιστημονικών δεδομένων που αφορούν τους ανθρώπους της υπαίθρου. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ύπαιθρο και γι αυτό το λόγο θα δείτε ότι στις επιστημονικές συνεδρίες έχουν προγραμματιστεί επιστημονικές παρεμβάσεις στη χρήση των φυτοφαρμάκων μεταξύ άλλων σημαντικών ζητημάτων που αφορούν τις αγροτικές περιοχές. Εκτιμώ ότι θα είναι μια επιστημονική εκδήλωση αντάξια του θεσμού της 6ης ΥΠΕ όσο και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας”, καταλήγει ο κ. Καρβέλης.
Σπύρος Μυλωνάς
“Πρόκειται για ένα ξεχωριστό διήμερο για την περιοχή που γίνεται για πρώτη φορά με τη συμμετοχή επιφανών επιστημόνων για κρίσιμα θέματα υγείας. Δίνουμε ιδιαίτερα βαρύτητα στο θέμα της πρόληψης και θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους κατοίκους της περιφέρειας”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Μυλωνάς ενώ ευχαρίστησε τον κ. Καρβέλη για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις τα τέσσερα τελευταία χρόνια. “Είναι μια χρυσή ευκαιρία για να ενημερωθούμε για τα σημαντικά θέματα της υγείας”, συμπλήρωσε ο κ. Μυλωνάς.
Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας
Παράλληλα ο κ. Καρβέλης, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Δήμαρχο, για την ένταξη του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας στο Ταμείο Ανάπτυξης. Περίπου 2 εκ. ευρώ θα δαπανηθούν για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο