Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Πάνω από 6.500.000 ευρώ για τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας

Πάνω από 6.500.000 ευρώ για τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας

ΝΕΑ2
Σύγχρονα, βελτιωμένα, αναβαθμισμένα θα είναι σύντομα τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας, αφού απόδωσαν καρποί οι αδιάλειπτες προσπάθειες του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.
Στο πακέτο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης, εντάχθηκαν μεταξύ άλλων υγειονομικών υποδομών της 6ς ΥΠΕ τα Κέντρα Υγείας:
– Ανδρίτσαινας 1.897.994,80 ευρώ
– Κρεστένων 725.044,53 ευρώ
– Βάρδας 1.917.702, 94 ευρώ
– Σιμόπουλου 1.763.727,70 ευρώ
Τα έργα αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό, βελτίωση και ανακαίνιση των κέντρων υγείας. Κάτι που δεν είχε γίνει εδώ και αρκετά χρόνια. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων των Κέντρων Υγείας που θα συνεισφέρει στην ποιοτική βελτίωση των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Πρόκειται για υποδομές που κατά κύριο λόγο έχουν κατασκευαστεί τη δεκαετία του 80 και από τότε οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει είναι μεμονωμένες και μικρής έκτασης.
Η ανακαίνιση των Κέντρων Υγείας στοχεύει στην ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των κτιρίων, ήτοι στην αναβάθμιση της θερμομόνωσης, του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και δικτυών δικτύων τους και γενικότερα της κατάστασης των κτιριακών υποδομών τους (τοιχοποιίες, δάπεδα, οροφές, μονώσεις, στέγες κ.λπ.).
Πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αφού όλες οι διαδικασίες στο δρόμο προς τη δημοπράτηση των έργων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
«Από την αρχή της θητείας μου στην 6η ΥΠΕ, κύριος στόχος μου ήταν η ενίσχυση και η αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αυτό που επαναλαμβάνω στις περιοδείες μου στις υγειονομικές μονάδες της περιφέρειας, είναι ότι κανείς συμπολίτης μας δεν θα μείνει αβοήθητος. Ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Σε αυτή τη φιλοσοφία βασίστηκε και η ενίσχυση με 30 ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας», τονίζει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
«Έχουμε φτάσει στο επιθυμητό; Όχι, αλλά είμαστε πολύ κοντά. Καθώς εδώ και τρία χρόνια έχουμε κάνει νομίζω μεγάλα και σταθερά βήματα. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου Υγείας στα αιτήματα της 6ης ΥΠΕ και πιστέψτε με, δεν ήταν και λίγα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα θα ευχαριστήσω θερμά τον π. Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την π. Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον ΓΓ Π.Φ.Υ Μάριο Θεμιστοκλέους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στις εκκλήσεις μας για κάλυψη των αναγκών σε όλη την επικράτεια της 6ης ΥΠΕ», καταλήγει ο κ. Καρβέλης.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο