Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας – Ενημερωτική δράση της 6ης ΥΠΕ – Γ. Καρβέλης: “Βγαίνουμε στην κοινωνία, εντοπίζουμε, καθοδηγούμε”

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας – Ενημερωτική δράση της 6ης ΥΠΕ – Γ. Καρβέλης: “Βγαίνουμε στην κοινωνία, εντοπίζουμε, καθοδηγούμε”

7
Θετικό αποτύπωμα άφησε η δράση της 6ης ΥΠΕ με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας. Το πέρασμα έξω από το κτίριο του ΕΦΚΑ (Κανάρη) συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών διερχομένων γυναικών αλλά και ανδρών που σταματούσαν για να ενημερωθούν αναλυτικά για τα θέματα που αφορούν την κακοποίηση των γυναικών σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο και πώς μπορούν να απεγκλωβιστούν. Τη δράση πραγματοποίησε η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, το προσωπικό των ΤΟΜΥ, το Συμβουλευτικό Κέντρο Πάτρας του
Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.) και τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. Στόχος η ενημέρωση αλλά και η ενθάρρυνση των γυναικών, ώστε να ζητήσουν βοήθεια και να απαλλαγούν από τις δυσάρεστες καταστάσεις. Στο σημείο βρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος συνομίλησε με τους Επαγγελματίες Υγείας. “Αυτός είναι κατά κύριο λόγο και ο ρόλος των ΤΟΜΥ. Να βρίσκονται κοντά στην κοινωνία. Δίπλα στους πολίτες. Να ακούν και να συμβουλεύουν. Να εντοπίζουν τα προβλήματα και να καθοδηγούν τους πολίτες. Εσείς ως καταρτισμένοι στην πρόληψη επιστήμονες υγείας, έχετε ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και εμείς φροντίζουμε πάντα να τον “φωτίζουμε”, να τον ενισχύουμε και να τον διευρύνουμε με τις δράσεις που κάνουμε σχετικά με όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα σας, σε ότι κι αν ζητήσετε για το έργο που προσφέρετε”, συμπλήρωσε ο κ. Καρβέλης.
Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο