Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Μοριακοί έλεγχοι κατά του covid19 στα αεροδρόμια – Εντοπισμός νέων μεταλλάξεων

Μοριακοί έλεγχοι κατά του covid19 στα αεροδρόμια – Εντοπισμός νέων μεταλλάξεων

aerodromio eleutherios benizelos koronoios deigmatoliptika test

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μοριακής Διάγνωσης Λοιμογόνων Παραγόντων, του τμήματος της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και τον ΕΟΔΥ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και προχωράει στη συλλογή μοριακών δειγμάτων στους χώρους των αερολιμένων ευθύνης της.

Πιο αναλυτικά, στα πλαίσια της μελέτης που διενεργεί το συγκεκριμένο εργαστήριο με τίτλο: «Nεώτερα δεδομένα για την εξέλιξη του ιού SARS-Cov2» θα γίνει επέκταση της συλλογής των δειγμάτων προκειμένου να διερευνηθεί η ανίχνευση νέων στελεχών –μεταλλάξεων που φέρνουν στη χώρα μας οι πολίτες του εξωτερικού. Η διενέργεια αυτών των μοριακών ελέγχων συντελείται στις πύλες εισόδου με τον μεγαλύτερο αριθμό εισροών για τη γεωγραφική περιοχή της 6ης ΥΠΕ, από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ. Πρόκειται για τους αερολιμένες που έχουν διεθνείς αφίξεις δηλ. αερολιμένες Κέρκυρας, Ζακύνθου, Καλαμάτας, Αράξου και Ιωαννίνων.

Στόχος της Διοίκησης της 6Ης ΥΠΕ είναι η άμεση ενημέρωση για την υφιστάμενη υγειονομική κατάσταση των περιοχών της. Έτσι, ενεργοποιείται η υγειονομική ετοιμότητα και επαγρύπνηση σχετικά με τα είδη των μεταλλάξεων του νέου κορονοιού και την ταχύτητα της διασποράς του στα πλαίσια της διαφύλαξης και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο