Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > “Υγεία για όλους” – Δράση για τις ορεινές περιοχές της Αχαΐας

“Υγεία για όλους” – Δράση για τις ορεινές περιοχές της Αχαΐας

ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε δράση υγειονομικού προληπτικού ελέγχου στην περιοχή της ορεινής Αχαΐας.

Για την ακρίβεια, με επίκεντρο το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας διενεργήθηκαν προληπτικοί ιατρικοί έλεγχοι στους κατοίκους της Κλειτορίας και της ευρύτερης περιοχής, με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» και τον Δήμο Καλαβρύτων.

Κατά τον ιατρικό προληπτικό έλεγχο οι κάτοικοι της περιοχής εξετάστηκαν από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και εντοπίστηκαν αρκετά περιστατικά που δεν είχαν ανιχνευτεί. Συνολικά εξετάστηκαν 151 άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά. Η ιατρική παρέμβαση περιελάμβανε: καρδιολογικό έλεγχο, (με τη χρήση φορητού καρδιογράφου και υπερηχογράφου) ορθοπεδικό–μυοσκελετικό έλεγχο των παιδιών, πλήρη οφθαλμιατρικό έλεγχο, παιδιατρικό έλεγχο, πνευμονολογική εξέταση-Σπιρομέτρηση και γυναικολογική εξέταση-test PAP.

Στην καλύτερη οργάνωση της δράσης συνέβαλε και ο ΕΟΔΥ με την αποστολή Κινητής Ομάδας ελέγχου προκειμένου να διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όσους προσήλθαν προς εξέταση.

Η συνεργασία μεταξύ των φορέων αυτών βασίστηκε στην ανάγκη φροντίδας των κατοίκων που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές της ορεινής Αχαΐας και οι περισσότεροι είναι υπερήλικες. Αποτελεί μία κίνηση υγειονομικής στήριξης των ανθρώπων της ορεινής υπαίθρου, κατά τη θερινή περίοδο. Αντίστοιχα, κατά τη χειμερινή περίοδο η φροντίδα αυτών των ανθρώπων είχε εκδηλωθεί εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ με τους εμβολιασμούς της υπαίθρου, προλαμβάνοντας τη διασπορά και τη νόσηση εξαιτίας του νέου κορονοιού.

Στόχος μας είναι η έγκαιρη ανίχνευση νοσημάτων, και κατ’ επέκταση η άμεση παρέμβαση, ώστε να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα η υγεία του πληθυσμού της υπαίθρου.

 

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο