Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Παγκόσμια Ημέρα ALZHEIMER – Γιάννης Καρβέλης: “Σκοπός μας η διαβίωση των ασθενών να έχει ποιότητα και αξιοπρέπεια”

Παγκόσμια Ημέρα ALZHEIMER – Γιάννης Καρβέλης: “Σκοπός μας η διαβίωση των ασθενών να έχει ποιότητα και αξιοπρέπεια”

karvelis

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer που τιμάται ετησίως την 21η Σεπτεμβρίου, η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ εκφράζει την κατανόησή της στους πάσχοντες, την εκτίμηση και την αμέριστη συμπαράσταση στους φροντιστές τους.
Οι πάσχοντες από Alzheimer έρχονται αντιμέτωποι με την εκφύλιση βασικών λειτουργιών του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται από την απώλεια μνήμης, προσανατολισμού, λόγου και σκέψης. Πολλοί εξ αυτών γίνονται αγνώριστοι στα μάτια των οικείων τους λόγω των σοβαρών νοητικών επιπλοκών που προκαλούνται και τις διαταραχές της συμπεριφοράς τους. Οι δομές και των τριών βαθμίδων Φροντίδας Υγείας φροντίζουν για την άμεση στήριξη, ενίσχυση και φροντίδα των ιδιαίτερων αυτών ασθενών. Ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό που απασχολείται σε νευρολογικά τμήματα και κλινικές δίνει τη δική του μάχη, καθημερινά, με την περίθαλψη και την τακτική παρακολούθησή τους, αλλά και τη σταθερή υποστήριξη των μελών της οικογένειας. Των μελών που σηκώνουν στους ώμους τους το βάρος της καθημερινής εξυπηρέτησης των πασχόντων μελών τους.
Προσπάθεια όλων των υγειονομικών φορέων είναι η εμφάνιση της νόσου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηλικία και με όσο το δυνατόν λιγότερα συμπτώματα.
Ως Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ καταβάλλουμε συνεχείς προσπάθειες για την ενίσχυση των νευρολογικών τμημάτων με επιστημονικό προσωπικό και απαραίτητο εξοπλισμό. Στόχος μας είναι η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση θεραπευτική παρέμβαση, ενώ σκοπός μας η διαβίωση των ασθενών alzheimer να έχει ποιότητα και αξιοπρέπεια.

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο