Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Μαγνητική εντερογραφία στο Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας”

Μαγνητική εντερογραφία στο Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας”

400694900 659724619679593 5090881877272642758 n
Μια ακόμα σύγχρονη και πρωτοποριακή μέθοδος εξέτασης ξεκινά να εφαρμόζεται στο ΓΝ Πατρών “Άγιος Ανδρέας”.
Πρόκειται για τη μαγνητική εντερογραφία, μέθοδος που εφαρμόζεται στο μηχάνημα του μαγνήτη βάσει διαφορετικού πρωτοκόλλου. Πάνω σε αυτό, ξεκίνησε σήμερα η εκπαίδευση των ιατρών και χειριστών από τον εκπρόσωπο της εταιρίας παρουσία του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και του Αν. Διοικητή του νοσοκομείου Παναγιώτη Δημόπουλου. Παρούσα και η Διευθύντρια του τμήματος Ανδριανή Φατούρου.
Το νεο πρωτοκολλο μαγνητικής εντερογραφιας, αποτελεί την εξεταση εκλογής για την απεικόνιση ιδιοπαθών φλεγμονωδών νόσων του εντέρου (ΙΦΝΕ)
Χρησιμοποιείται για τη διερεύνηση φλεγμονωδών παθήσεων του λεπτού εντέρου, οπως στη νόσο του crohn, στην παρακολούθηση της εξέλιξης της, αξιολογει την ενεργότητα της νοσου και την παρουσία εξωεντερικών επιπλοκών αυτής καθως και τη μετεγχειρητική πορεία. Ειδικά στις φλεγμονώδεις νόσους, οι ενδοσκοπικές μέθοδοι, που χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση του εντέρου, ειναι αρκετά δυσχερείς.
Η μέθοδος της μαγνητικής εντερογραφιας ειναι πιο εύκολα αποδεκτή απο τον ασθενή, πιο απλή διαδικαστικά και εχει Μικρότερη χρονική διάρκεια και επιβάρυνση για τον ασθενή και χρησιμοποιείται με περισσότερη ευχέρεια σε νέους ασθενείς.
Άλλες ενδείξεις είναι ο ειλεός, οι όγκοι λεπτού εντέρου, η αδιευκρίνιστη αιμορραγία λεπτού εντέρου και τα κοιλιακά άλγη σε εγκύους και νεαρά άτομα.

 

Χωρίς τίτλο

Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο