Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Health4EUkids – Δράσεις της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το “Καραμανδάνειο” για ενημερωμένα, υγιή και ασφαλή παιδιά!

Health4EUkids – Δράσεις της 6ης ΥΠΕ σε συνεργασία με το “Καραμανδάνειο” για ενημερωμένα, υγιή και ασφαλή παιδιά!

400742860 1070198864018440 1264092062962883020 n

Πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, η  υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και του Γ.Ν.Π.Π. Καραμανδάνειο με την οποία τέθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο φορέων στην υλοποίηση των δράσεων του Πακέτου Εργασίας (Π.Ε.) 5 – Work Package 5 (W.P. 5) “GRUNAU MOVES GP” της Κοινής Ευρωπαϊκής Δράσης Health4EUkids.

400108518 903631024649580 8594606895878815186 n

Με την εν λόγω σύμβαση θα γίνει διάθεση  χώρων και υποδομών του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚεΦΙΑπ) του Γ.Ν.Π.Π. «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» για την υλοποίηση των δράσεων.

Στο “GRUNAU MOVES GP” της Κοινής Ευρωπαϊκής Δράσης Health4EUkids προβλέπονται δράσεις στα δημοτικά σχολεία όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο την υγιεινή διατροφή και διαβίωση. Η επιστημονική ομάδα του προγράμματος και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό θα προσεγγίσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, με δράσεις μαγειρικής και ζωγραφικής. 

Δύο σχολεία της Πάτρας συμμετέχουν στην πρώτη πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά και η συμμετοχή του Νοσοκομείου Παίδων της πόλης συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση. “Για εμάς το “παιδί” βρίσκεται πάντα σε προτεραιότητα. Η στήριξή μας σε αυτές τις δράσεις είναι δεδομένη και ο σκοπός μας είναι να διευρύνονται σε όλα τα επίπεδα, ώστε να συμμετέχουν όλο και περισσότερα παιδιά. Σε αυτό στοχεύουν και οι περισσότερες από τις δράσεις της 6ης ΥΠΕ ώστε τα παιδιά να αισθάνονται ενημερωμένα, προστατευμένα και ασφαλή”, τόνισε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. 

“Το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι αφορά στην ανάπτυξη ενός δικτύου πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης ενός προβλήματος που αποτελεί μάστιγα της εποχής μας και είναι η παχυσαρκία και δη η παιδική παχυσαρκία. Στο Καραμανδάνειο αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις επιπτώσεις της παχυσαρκίας και της υπερβαρότητας σε παιδιά και γνωρίζουμε και την εξέλιξη τους σε χρόνια νοσήματα και πολυνοσηρότητα κατά την ενήλικο ζωή. Οι επιπτώσεις αυτές δεν αφορούν μόνο στην σωματική αλλά και στην ψυχική υγεία του παιδιού. Γι’ αυτό χαίρομαι ιδιαίτερα που το νοσοκομείο μας θα συμβάλει και θα βοηθήσει με κάθε τρόπο στην υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος. Γιατί θέλουμε τα παιδιά μας εκτός απο υγιή, να είναι ευτυχισμένα και χαρούμενα”, δήλωσε η Διοικήτρια του “Καραμανδανείου” κ. Ασπασία Ρηγοπούλου κατά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. 

 

Print Friendly, PDF & Email
Μετάβαση στο περιεχόμενο