Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > 14η Ηπατο- Γαστρεντερολογική εκδήλωση στη Λευκάδα – Γιάννης Καρβέλης: “Για πρώτη φορά σε αυτό το νοσοκομείο λειτουργήσαμε γαστρεντερολογικό τμήμα”

14η Ηπατο- Γαστρεντερολογική εκδήλωση στη Λευκάδα – Γιάννης Καρβέλης: “Για πρώτη φορά σε αυτό το νοσοκομείο λειτουργήσαμε γαστρεντερολογικό τμήμα”

karbelis1

Στη 14η Ηπατο- Γαστρεντερολογική εκδήλωση που πραγματοποιείται στη Λευκάδα παραβρέθηκε την Παρασκευή, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Ο κ. Καρβέλης στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω όλους τους συμμετέχοντες στο διήμερο Ηπατο-γαστρεντερολογικό Συνέδριο. Ένα συνέδριο που δίνεται για 14η φορά ραντεβού μεταξύ σημαντικών ειδικοτήτων για το Ε.Σ.Υ. όπως ιατρών γαστρεντερολόγων, ηπατολόγων, παθολόγων, αλλά και άλλων εμπλεκομένων ειδικοτήτων. Είναι μία συγκέντρωση, ένα συναπάντημα που οργανώνεται με τόση έγνοια και φροντίδα από τον αγαπητό κο Χριστοδούλου.

Η συγκέντρωση αυτή γίνεται με αφορμή την ανανέωση γνώσεων και τεχνογνωσιών γύρω από τις παθήσεις που έρχεστε καθημερινά αντιμέτωποι και αφορούν το γαστρεντερολογικό σύστημα και όργανα που έχουν άμεση σχέση με το πεπτικό σύστημα. Αναφέρομαι σε παθήσεις όπως οι Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις νόσοι του παχέος εντέρου π.χ. Ελκώδης Κολίτιδα, και παθήσεις του ήπατος, του παγκρέατος κτλ.

Είναι γεγονός ότι η τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σημαντική αύξηση των παθήσεων αυτών, οφειλούμενη σε πολλά αίτια, μεταξύ αυτών η κακή διατροφή, η απομάκρυνση από την παραδοσιακή μεσογειακή κουζίνα, η προσθήκη συνθετικών ή μεταλλαγμένων τροφών, αλλά και ο έντονος ρυθμός ζωής με έντονες ψυχοπιεστικές καταστάσεις και μεγάλες απαιτήσεις κ.ο.κ.

Έχει παρατηρηθεί, επίσης, η αύξηση κακοηθειών σε διάφορα όργανα του πεπτικού συστήματος και μάλιστα έχει χαμηλώσει ο ηλικιακός δείκτης, προσβάλλοντας όλο και συχνότερα άτομα νεαρότερης ηλικίας.

Κατανοώ ότι οι ανάγκες ως προς την έγκαιρη διάγνωση και την καίρια αντιμετώπιση τέτοιων παθήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένες, όπως και η άμεση θεραπευτική παρέμβαση των ασθενών σας. Ως Διοίκηση προσπαθούμε συνεχώς να ανταποκρινόμαστε σε αιτήματά σας. Μεταξύ αυτών και στην προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως έγινε για το γαστρεντερολογικό τμήμα του Π.Γ.Ν.Π. και εξοπλίστηκε με δύο πύργους κατάλληλους για γαστρεντερολογικούς ελέγχους και ενηλίκων, αλλά και ανηλίκων.

Παράλληλα, μέσα στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας τέθηκε σε λειτουργία γαστρεντερολογικό ιατρείο στο Γ.Ν. Αιγίου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Γαστρεντερολογίας κου Θωμόπουλου. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στο Γ.Ν. Ναυπλίου. Εδώ και ένα μήνα, περίπου, λειτουργεί για πρώτη φορά σε αυτό το νοσοκομείο γαστρεντερολογικό τμήμα στο οποίο διενεργούνται οι απαραίτητες ενδοσκοπικές εξετάσεις. Και όλα αυτά εν καιρώ covid, στηρίζοντας τον ασθενή και την οικογένειά του, για να αποφεύγονται οι μεγάλες αποστάσεις και η συνάθροιση εξεταζόμενων ασθενών μέσα στα μεγάλα νοσοκομεία, σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Εύχομαι να έχετε επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας. Χαίρομαι που πραγματοποιείται στο νησί της Λευκάδας, εντός των γεωγραφικών ορίων της Υγειονομικής Περιφέρειας. Μιας περιφέρειας που διαθέτει δύο μεγάλες πανεπιστημιακές νοσοκομειακές μονάδες, με άρτια εξοπλισμένα γαστρεντερολογικά τμήματα και παθολογικές κλινικές για την περίθαλψη των ασθενών σας.

Γνωρίζετε καλά ότι ως Διοικητής, αλλά και ως άνθρωπος τίθεμαι στη διάθεσή σας και είμαι πάντα δεκτικός σε κάθε αίτημά σας, σε κάθε κάλεσμά σας, προκειμένου να βρούμε από κοινού λύσεις και τρόπους αντιμετώπισης των εμποδίων που τίθενται στον επιστημονικό και επαγγελματικό σας δρόμο.

Ευχαριστώ θερμά την οργανωτική επιτροπή για την τιμή και την πρόσκληση.

karbelis2

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο