Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας» – Γιάννης Καρβέλης: “Στέκομαι αρωγός για να προχωρήσουμε τη συλλογική υγεία αρκετά βήματα παρακάτω

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας» – Γιάννης Καρβέλης: “Στέκομαι αρωγός για να προχωρήσουμε τη συλλογική υγεία αρκετά βήματα παρακάτω

karbelis

Ο χαιρετισμός του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη στο «7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας» που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Ο κ. Καρβέλης ανέφερε τα εξής:

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω όλους τους συμμετέχοντες στο διήμερο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας. Ένα συνέδριο που τιμά και την πόλη μας και το πανεπιστήμιο μας, αφού οργανώνεται μέσα στο Συνεδριακό του Κέντρο και προσελκύει επιστήμονες από όλη την Ελλάδα. Και αυτό το οφείλουμε στον διακεκριμένο μας καθηγητή κο Αντωνάκη.

Είναι η πρώτη φορά που με καλούν σε ένα τέτοιο συνέδριο με τόσο ενδιαφέρον περιεχόμενο, καθώς ανταλλάσσονται γνώσεις, εμπειρίες και τεχνογνωσίες πάνω σε γυναικολογικά ζητήματα παιδιών και εφήβων.

Τόσο η παιδική ηλικία, όσο και η εφηβεία αποτελούν σταθμούς στην ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών. Πολύ δε περισσότερο των νεαρών κοριτσιών, που η φύση τα έχει προορίσει για έναν από τους πιο σημαντικούς ρόλους, που δεν είναι άλλος από αυτόν της μητρότητας.

Είναι σημαντικό που υπάρχουν ιατρικές ειδικότητες που εμπλέκονται άμεσα με γενετήσιες δυσμορφίες ή χρωμοσωμικές ανωμαλίες και ο ρόλος τους έγκειται στην άμεση πρόληψη και αποκατάσταση τέτοιων ζητημάτων, ώστε να επιτευχθεί η ορθή λειτουργία οργάνων που αφορούν το γενετήσιο αναπαραγωγικό σύστημα, και όχι μόνο. Ιατρικές ειδικότητες που επιτυγχάνουν την έγκαιρη διάγνωση, διαφοροποιούν το φυσιολογικό στοιχείο από την παθολογική κατάσταση και παρεμβαίνουν άμεσα, ώστε να αποκατασταθούν σύνδρομα, διαταραχές και ελλείψεις. Που απασχολούνται με την εμμηνοαρχή των κοριτσιών, παρακολουθούν τη σταθερή εξέλιξη αυτής της διαδικασίας και προλαμβάνουν τις όποιες διαταραχές του κύκλου εφιστώντας την προσοχή στην ανίχνευση διαταραχών όπως οι διαταραχές σίτισης ή οι αμιγώς ενδοκρινολογικές διαταραχές.

Είναι, επίσης, σημαντικός ο ρόλος γυναικολόγων που καλωσορίζουν τις έφηβες, τις πρώιμες γυναίκες, στον κόσμο της πρόληψης εμφυσώντας τους τρόπους πρόληψης και ατομικής προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Από τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, αλλά και τις πιθανές επιπλοκές μιας άμβλωσης.

Ωε πατέρας μίας κόρης, νεαράς κυρίας, που διήλθε όλα τα στάδια με απόλυτα υγιή εξέλιξη κατά την βρεφική, παιδική και εφηβική ηλικία, δηλώνω τον σεβασμό και την εκτίμησή μου στον εξειδικευμένο αυτό επιστημονικό χώρο της γυναικολογίας.

Ως εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης της 6ηςΥΠΕ συγχαίρω θερμά την πρωτοβουλία για την οργάνωση ενός συνεδρίου τέτοιου υψηλού επιπέδου ενημέρωσης και ανταλλαγής γνώσεων. Επιπλέον χαίρομαι που το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας περιλαμβάνει και τέτοιες ειδικευμένες κατηγορίες επιστημονικού προσωπικού για τόσο ιδιαίτερα και ευαίσθητα θέματα υγείας. Πόσο μάλλον που το πανεπιστημιακό μας νοσοκομείο έχει την τύχη να φιλοξενεί τέτοιους επιστήμονες, όπως είναι ο καθηγητής μας, ο κος Αντωνάκης και ομάδα του και να επιλαμβάνονται τέτοιων θεμάτων.

Σας ενημερώνω ότι σε τέτοιες πρωτοβουλίες, προσωπικά, στέκομαι αρωγός, ενώ είμαι δεκτικός σε νέες παρεμβάσεις και ιδέες για να προχωρήσουμε τη συλλογική υγεία αρκετά βήματα παρακάτω.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την τιμή και την πρόσκληση και εύχομαι μόνο επιτυχία στις εργασίες σας. Καλή δύναμη, καλή συνέχεια σε όλους.

 

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο