Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχική > Νέα & Ανακοινώσεις > Δελτία Τύπου > Γιάννης Καρβέλης: “Είμαστε πάντα δίπλα στις Επισκέπτριες Υγείας”

Γιάννης Καρβέλης: “Είμαστε πάντα δίπλα στις Επισκέπτριες Υγείας”

ημερίδα2

Στην επιστημονική ημερίδα με θέμα “Η νόσος της παχυσαρκίας: Πρόληψη – Αναγνώριση – Αντιμετώπιση”, παραβρέθηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Η ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στην “Αγορά Αργύρη” και διοργανώθηκε από τις Επισκέπτριες Υγείας Πάτρας σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ.

Ο κ. Καρβέλης στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι ανάμεσά σας τιμώντας μαζί σας την Πανελλήνια Ημέρα των Επισκεπτριών Υγείας.

Δεν μπορώ να μη σταθώ στο ότι πρόκειται για μια ομάδα επαγγελματιών που στελεχώνουν τις διεπιστημονικές ομάδες παρακολούθησης και συμβουλευτικής των ασθενών , αποτελώντας τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του συστήματος υγείας και της κοινότητας, έχοντας τον ρόλο του συμβούλου υγείας.

Ένας σύμβουλος υγείας που δύναται να υπεισέλθει σε θέματα καίρια και ουσιαστικά όπως είναι η ατομική υγιεινή, η πρόληψη κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, η αποφυγή της κατάχρησης του αλκοόλ, αλλά και οι σωστές διατροφικές συνήθειες, ώστε να αποφεύγονται παθήσεις όπως η παχυσαρκία και κατ’ επέκταση το μεταβολικό σύνδρομο, τα καρδιολογικά νοσήματα, τα αγγειακά επεισόδια κτλ.

Είναι ο καταλληλότερος κρίκος για την εκμάθηση του σωστού οικογενειακού προγραμματισμού, ενώ παράλληλα συμμετέχει ενεργά στην κινητοποίηση για την εθελοντική αιμοδοσία, τον μητρικό θηλασμό και την πρόληψη χρονίων παθήσεων όπως είναι ο Σακχαρώδης Διαβήτης.

Είναι το πρόσωπο σύζευξις μεταξύ της υγειονομικής δομής και της ευρύτερης κοινότητας προσφέροντας και στη Δημόσια Υγεία, όταν η εκπαίδευση στο ατομικό επίπεδο είναι προθάλαμος της συλλογικής υγείας.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψή μου αν δεν αναφερόμουν στον σημαντικό ρόλο σας στην αντιμετώπιση της πανδημίας που σάρωσε τα τελευταία δύομισυ χρόνια την παγκόσμια κοινότητα. Σχεδόν όλοι μας δοκιμαστήκαμε εξαιτίας της, αλλά χωρίς το εμβόλιο δεν θα είχαμε κερδίσει τις ζωές μας πίσω, έστω και σταδιακά. Στο πεδίο της μάχης βρεθήκατε και εσείς και μάλιστα αναλαμβάνοντας ρόλο ουσιαστικό με τον εμβολιασμό τόσο των ενηλίκων, όσο και των ανηλίκων.

Ο Ιπποκράτης είπε ότι «βέλτιστον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν» και εσείς, ως ομάδα επαγγελματιών υγείας, αποτελείτε μία μορφή ενσάρκωσης του αποφθέγματος αυτού, αφού είναι βασικός ο ρόλος σας στην Αγωγή και Προαγωγή της Υγείας. Τι άλλο περισσότερο και καλύτερο από την πρόληψη μέσα από πολλούς και ποικίλους τρόπους;

Εξάλλου, η πρόληψη είναι και στοιχείο υψηλού υγειονομικού πολιτισμού υπερασπιζόμενη την αρτιότητα της υγείας, ενώ η θεραπεία αναφέρεται στην αποκατάσταση της λαβωμένης υγείας.

Κλείνοντας, θα πω ότι σας θέλουμε δίπλα μας, ότι είμαστε δίπλα σας και μαζί προχωράμε οργανώνοντας παρεμβάσεις για το άτομο, την ομάδα και την κοινότητα.

Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή και την πρόσκληση.

ημερίδα1

Print Friendly, PDF & Email
dypede
6η Υ.ΠΕ.
Σκοπός της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας είναι η αποτελεσματικότερη κσι αποδοτικότερη λειτουργία των ΦΠΥΥΚΑ στην παροχή υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον πληθυσμό της Περιφέρειας.
https://www.dypede.gr
Μετάβαση στο περιεχόμενο